Újra nagy fel Ferenc pápának

vallás
2013 szeptember 19., 18:24

Eddig is messze ő volt a leghaladóbb katolikus egyházi vezető, de most újra elég szimpatikus dolgokat mondott. Jelesül, hogy a katolikus egyház teljesen megszállottan viselkedik a melegházassággal, az abortusszal és a fogamzásgátlással kapcsolatban.

Nem ragaszkodhatunk csak az abortusszal, a melegek házasságával és a fogamzásgátlással kapcsolatos ügyekhez. Egyszerűen lehetetlen. Én igyekszem nem túl sokat beszélni ezekről, és sokan hibáztatnak is emiatt. Amikor viszont ezekről a kérdésekről, akkor azt kontextusban kell tennünk. Az egyház tanítása világos, de nincs rá szükség, hogy folyton ezekről a dolgokról beszéljünk. (...) A dogma és az egyházi erkölcs nem ugyanaz. A papok nem sulykolhatják megszállottan ugyanazokat a témákat. Új egyensúlyt kell találnunk.

(gawker)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.