Tömegpusztító hírek

külföld
2013 szeptember 26., 05:36

Irán új elnöke 3-6 hónapon belül megállapodna a nagyhatalmakkal országa atomprogramjáról. Haszan Róháni szerint amint ezt a kérdést rendezik, más kérdésekkel is foglalkozhatnak.

Az atomprogram problémájának megoldása után semmi sem lehetetlen.

Az oroszok is készülnek az ENSZ New York-i közgyűlésére, Szergej Lavrov például ún. bizonyítékokat adott át arról, hogy nem is Aszád, hanem a szír ellenzék használt vegyi fegyvereket. Ezek a "bizonyítékok" elmondása szerint nem forradalmian új dolgok, hanem az interneten hozzáférhető nyilatkozatok, videók. Lavrov szerint

nincs szükség oknyomozó jelentésekre a következtetések levonásához, elég figyelmesen elolvasni a nyilvánosan hozzáférhető anyagokat.

És bár az irániak és az oroszok ott lesznek, egy hiányzó biztos lesz az ENSZ közgyűlésén. Omar el-Besir szudáni elnök lemondta a részvételét, ami érthető, mégiscsak népirtás miatt körözi a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC). Ennek ugyan az Egyesült Államok nem tagja, így szerződéses kötelessége nem lett volna letartóztatni el-Besirt, de a helyzet így is elég kellemetlen lett volna. Pláne, hogy az amerikaiaknak kötelességük vízumot adni minden ország vezetőjének, aki részt kíván venni az ENSZ közgyűlésén.

Via MTI

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.