Tudják, hogy miért nincs baj a sajátos nevelési igényű gyerekek oktatásával? Mert szeptember elsején kinevezték a velük foglalkozó intézmények főigazgatóit

POLITIKA
2013 szeptember 27., 12:46

A köznevelési államtitkárság végre tisztázta, hogy miért nem kell aggódni a szülőknek.

Három dolgot kérdeztünk még tegnap délelőtt az emberminisztériumtól a sajátos nevelési igényű, és a fogyatékkal élő gyerekek ellátásával kapcsolatban.

  • Mennyi pénzt jutott a pedagógia szakszolgálati intézményekre, és a rajtuk keresztül elosztott ellátásokra 2010/11-es, a 2011/12-es, a 2012/13-as és a 2013/14-es tanévben?

Erre ugyan az államtitkárság nem válaszolt, de azt leírta, hogy 2013 előtt az önkormányzatokon keresztül kapta a pénzt a gyerekeket ellátó rendszer, 2013-tól viszont a Klebelsberg Intézményfenntartó Központon keresztül.

  • Miért akadozik a szakszolgálati intézmények működése, és a rajtuk keresztül biztosított ellátások elosztása idén szeptember óta?

A 2013. évben a teljes szakszolgálati rendszer átalakítása zajlott - írja az államtitkárság, majd ezt nagyon hosszan részletezi. Azt nem, hogy az átalakítás miért végződött azzal, hogy a rendszer lebénult.

  • Várhatóan mikorra rendeződik, a helyzet?

2013. szeptember 1. napjával megbízásra kerültek a megyei pedagógiai szakszolgálati intézmények főigazgatói, az ellátás folyamatos biztosításához szükséges – a Rendelet alapján biztosított plusz-státuszok betöltése folyamatosan zajlik.

Szóval most már tényleg nyugodjon meg mindenki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.