Tigriskölyök született a londoni állatkertben

Tbg
ÁLLAT
2013 október 02., 10:42
photo_camera )

17 éve nem történt olyan a brit főváros állatkertjében, mint ami a hét elején, szumátriai tigris született. A kistigrisnek még nincs neve, és a nemét sem tudják még, a gondozók ugyanis a legnagyobb nyugalmat biztosították a mamának, így készültek a szülésről a rejtett kamerás felvételek.

Az anya, az ötéves Melati, akinek apja volt az első, itt született tigris 17 évvel ezelőtt. (Sky News)

Más

Még mindig tigrisekről lesz szó, de a ködös Albionból a napsütötte Brazíliába kalauzoljuk önöket:

A brit Independent egy olyan brazil családról ír, amelyik kilenc tigrissel él együtt évek óta a legnagyobb békességben és barátságban. Az apa, Ary Borges 2005-ben mentett meg egy tigrispárt egy cirkuszból, karámot épített nekik majd tenyészteni kezdte őket.

Az állatoktól huszonéves lányait és kétéves unokáját sem félti, mint mondja, a lényeg, hogy tisztelettel és szeretettel kell a ragadozókkal bánni. (Independent)

Más

Az amerikai kontinensre látogat a koreai hiphop, a K-pop néhány veterán előadója koncertezni, köztük lesz a méltán híres Drunken Tiger is, azaz Részeg Tigris is. A november 16. koncertet Pasadenában az ázsia-amerikai előadók versenyének, a Kollaboration Starnak a keretében rendezik meg. (Billboard)

Más

Élelmiszert és ezzel életet menthet a tigrishörgés. Kutatók ugyanis rájöttek, az Indiában a termést előszeretettel fogyasztó vad elefántok ellen a leghatásosabb módszer, ha tigrishörgést játszanak felvételről. Éjszaka rettentően idegesek a fánik, a farmerek és az elefántok összecsapásában 2003 és 2009 között 226 ember és 87 elefánt halt meg. A Biology Lettersben közölt kutatás gyakorlati alkalmazása pontot tehet az ősrégi háborúskodás végére (Guardian)

Más

Hét csapat is keresi azt a két és fél éves indiai tigrist, amelyik mióta megszökött a Ranthambhore-i rezervátumból különféle állatokat öldököl a környéken. (TimesOfIndia)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.