Lehet, hogy csak a Zöldekkel közösködik Merkel

Egyéb
2013 október 11., 08:27

Pozitív hangulatban, és a tárgyalások folytatásának ígéretével álltak fel az asztaltól a CDU és a Zöldek tárgyalói. A német választások után a legtöbben arra tippeltek, hogy kereszténydemokrata-szocdem nagykoalíció lesz, de most nem kizárt, hogy a Angela Merkel pártja a Zöldekkel egyezik meg a közös kormányzásról. Az is lehet, hogy a lebegtetéssel csak idegesítik a szociáldemokratákat, hogy legyenek lazábbak, mert akár nélkülük is lehet kormány.

A tárgyalásokat bonyolítja, hogy a 8,4%-ot szerzett Zöldeknek nincsenek vezetőik, mert lemondtak a nem túl jó választási eredmény után.

A CDU/CSU története egyik legjobb eredményét érte el ugyan, de hiányzik nekik 5 képviselő a parlamenti többséghez. (bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.