Csányi: Kocsis Máté Fidesz-szóvivőként annyi mindenről hazudhat, de ez foci

sport
2013 október 16., 09:08

A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke összehívott egy sajtótájékoztatót, ahol nem mondott le, de visszaszólt az őt bíráló fideszes politikusokat, mindenkinek külön-külön.

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója (egyébként a Fradi alelnöke, Józsefváros polgármestere) a hollandok elleni 1-8 után üzent

Neki Csányi azt üzente vissza, hogy a rendszerváltás idején hat pálya volt Józsefvárosban, most már csak négy van. A kerület pedig egyáltán nem pályázott az MLSZ-nél új pályák építésére. Egy ilyen ember hiteltelen, ha fociról nyilatkozik. Annyi terület van, ahol Fidesz szóvivőként hazudozhat, de ez foci, nem kéne erre a területre tévedni.

Deutsch Tamásnak is válaszolt Csányi.

dajcs

Az MLSZ-vezér Deutsch nevét egyszer sem mondta ki, egyszerűen twitterhuszárnak aposztrofálta. Két dolgot címzett neki. 1. A még Deustch sportminisztersége utolsó idején milliárdokért vásárolt, beléptetőkapuknak álcázott síkapuk még mindig a raktárakban állnak, ha valamiben segíteni akar, akkor ezek adja el. Egyébként meg hallgasson. 2. Az utánpótláspénzek elherdálásáról szerzett rossz tapasztalatait a twitterhuszár nyilván egy klubnál szerezthette, aminek ő az elnöke. Csányi nem nevezte meg a Deutsch által vezetett MTK-t, csak annyit jegyzett meg: a pénzek rossz felhasználásáról szóló panaszt tovább küldte a sportért felelős államtitkárnak, arra kérve, hogy azokat vizsgálják ki, és kezdjék ott az ellenőrzést, ahol Deutschnak komoly rálátása van az ügyekre.

Deutsch már válaszolt is.

deutsch

És visszaszólt Wintermantel Zsoltnak, Újpest polgármesterének is, aki tegnap ezt posztolta ki:

wintermantelcsanyi

Neki azt üzente Csányi, miután visszakérdezett, hogy hogy is hívják, hogy szinte folyamatosan levelezésben áll a szövetséggel a különöző panaszai miatt, de sosincsen igaza. Azt javasolta, hogy nézzen utána a tényeknek, mert a foci nem politika, hanem komolyabb dolog.

Wintermantel válasza:

wintermantelcsanyi2

A sajtótájékoztatóról írunk még bővebben, addig itt van egy videó arról, amikor nem a fideszesekről beszél Csányi.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.