Elbohóckodták az EP-megfigyelők az azeri választást

külföld
2013 október 17., 12:34
comments 3

Szépen nekiment a European Voice című uniós ügyekkel foglalkozó brit lap az azerbajdzsáni elnökválasztásra utazó uniós megfigyelőknek. Ez volt az a választás, ahol már egy nappal a procedúra előtt kihirdették az eredményt.

photo_camera REUTERS/Stringe

Ehhez képet az Európai Parlament küldöttsége

tiszta, átlátható és szabad

választásokról számolt be. Ugyanitt az EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) a jelöltek, a választók és a média megfélemlítéséről, többször csalásról számoltak be.

A különbség nem véletlen: a cikk szerint több uniós megfigyelőt konkrétan azeriek hívtak meg, mások pedig egyszerűen turistáknak tekintették magukat, akik utaztak egy jót.

via hvg.hu

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.