Felakasztották, túlélte, megvárják, hogy felépüljön, aztán felakasztják újra

külföld
2013 október 17., 09:33
comments 8

Kábítószer-csempészet miatt ítéltek halálra egy 37 éves férfit Irán északkeleti részén. Az ítéletet végre is hajtották, a férfi azonban túlélte az akasztást.

A hivatalos állami média szerint az orvos halottnak nyilvánította a férfit, miután 12 percet lógott a kötélen. Másnap, amikor az elítélt családtagjai el akarták szállítani a holttestet, még lélegzett. Az elítélt jelenleg kórházban van, a bíróság pedig úgy határozott, hogy újra felakasztják, amint

“egészségi állapotát az orvosi személyzet kivégzésre alkalmasnak ítéli meg”.

Az iráni hatóságok 2013 októberéig összesen 508 embert végeztek ki. Ebből 221 kivégzést hivatalosan még nem erősítettek meg.

(via amnesty international)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.