Segítség, az EU önkielégíteni tanítaná a gyerekeimet!

2013 október 22., kedd 17:18

sexed

 • A szexuális egészségről és jogokról szóló, Estrela-jelentésről szavaztak ma az Európai Parlamentben.
 • Nem fogadták el.
 • A jelentés elkészültét elég hisztérikus kampány kísérte.
 • Ennek az az oka, hogy több politikailag kényes témával foglalkoznak a szerzők.
 • Főleg az abortusszal és a felvilágosítással kapcsolatos javaslatok zavarják a konzervatív politikusokat.

Most kezdünk szavazni. Napirenden van az un. Estrela jelentés a szexuális egészség témakörében. A mi frakciónk ellene fog szavazni.

Ezt a 444 legkedvesebb Surján Lászlója, a kórboncnokból lett KDNP-s EP képviselő írta Facebookján. Nem ő az egyetlen, aki ellenezte a jelentés elfogadását, ami végül 351-319-re bukott el az Európai Parlamentben.

Kevesebb biztonságos és legális abortuszt

A jelentés egyik központi témája a terhességmegszakítás, és az abortusszal összefüggő jogok. A 32 oldalas dokumentumban az abortusz szó 83 alkalommal szerepel.

A dolgozat fő állításai, hogy

 • az abortuszok számát csökkenteni kell.
 • A tagországoknak erre programokat kell kidolgozniuk.
 • Gazdasági vagy szociális okokból senki se döntsön a magzat elvetetése mellett.
 • Az abortusz nem lehet a családtervezés módszere, és nem is ajánlható ilyenként.

De

 • gyors, biztonságos és legális abortuszt kell elérhetővé tenni minden nőnek,
 • és az államnak nem szabad beavatkoznia, ha egy nő a terhessége megszakítása mellett dönt.

Nem meglepő módon ezek a szélsőséges, embertelen és teljességgel illogikus javaslatok kiverték a biztosítékot a konzervatívabb képviselőknél.

Az EU-nak semlegesnek kell maradnia az abortusz ügyében, és nem kötelezheti a tagországokat arra, hogy a terhességmegszakításhoz fűződő jogot elismerjék.

Ezt Anna Zaborska, jobbos szlovák EP képviselő fűzte kisebbségi álláspontként a jelentéshez. Ő, mármint Zaborska elég érdekes arc, tervezett európai szintű pedofil-előrejelző rendszert, meg más klassz dolgokat.

Legyen kötelező szexuális felvilágosítás

Ha az abortusz népszerűsítése nem lenne elég, a jelentés készítői nem szégyellenek a kötelező iskolai szexuális felvilágosítás mellett érvelni.

Nagyjából arról van szó, hogy minél alaposabb és szakszerűbb felvilágosítást kap egy gyerek, annál kisebb a valószínűsége, hogy elkap valamilyen szexuális úton terjedő betegséget, vagy hogy abortuszra lesz szüksége.

Ez egyébként nem egy elméleti kérdés. Finnországban például 8 év alatt 50 százalékkal emelkedett meg a kamaszkori abortuszok száma, amikor az állami takarékoskodás miatt a felvilágosító programok költségvetését visszavágták. Csak azután csökkent újra az ilyen abortuszok száma, hogy megint volt elég pénz a gyerekek felvilágosítására.

Akkor most próbáljuk meg szándékosan félreérteni a dolgot

Amennyire az abortuszos részről szóló vita várható volt, a felvilágosítás ügyében nem világos, hogy milyen legitim érveket lehet felhozni a dolog ellen. Ilyenekkel nem is nagyon találkoztam, de olyanok írásokkal bőven, amik szándékosan félre akarják érteni az Estrela-jelentés egyes részeit.

Az európai emberek demokratikusan megválasztott képviselői nem támogathatnak egy, az alapjogaikat semmibe vevő határozattervezetet. Elfogadhatatlan, hogy korlátozzák az anyákat és apákat, a nagyszülőket, a nagynéniket és nagybácsikat gyermekeik, unokáik, unokaöccseik és unokahúgaik nevelésében, irányításában. A Jelentés kizárná a szülőket gyermekeik szexuális érdeklődésének felügyeletéből.

Ezt a hihetetlen ostobaságot például a Magyar Katolikus Családegyesület írta. És ez még egy "visszafogott értelmezés".

Az Európai Parlament szélsőségesei kötelezővé tennék a gyerekmolesztálást

Tehát az itt linkelt oldalon tényleg olyan hazugságok szerepelnek, hogy a jelentés kötelezővé tenné, hogy az iskolákban és azokon kívül önkielégíteni tanítsák a 0-4 éves gyereket, és ezeket az állításokat természetesen totálisan kamu idézetekkel "támasztják alá".

A jelentés támogatói egyébként a szavazás után azt ígérték, újra be fogják nyújtani a dokumentumot, mert ezekkel a témákkal a polgárok jólétét szívükön viselő politikusoknak foglalkozniuk kell.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

 1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
 2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
 3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt