A kommunista köztünk ül, ő is kommunistázik - írja egy fideszes képviselő

POLITIKA
2013 október 23., 09:39
  • "Ma az antikommunisták népe utcára vonul, hogy meghallgassa a megélhetési kommunistázókat és kommunista csatlósaikat a világ elkommunistásodásáról. Épül a posztkommunista Magyarország."
  • Az idézet egy erzsébetvárosi fideszes önkormányzati képviselőtől, Megyesi Mózestől származik, akinek a Mandineren jelent meg egy posztja.
  • A posztban a képviselő arról ír, hogy "a kommunisták mindent megnyertek".

"Kitalálták az új, az ő demokráciájukat, megalkották hozzá az új rendszer új elitjét, a posztkommunista eliteket: a kulturális, a tudományos, a média, a gazdaság és a politikai eliteket mind ők alkották meg. Minden, amit ma Magyarországon látunk, az ő alkotásuk" - írja Megyesi, aki szerint az MDF és az SZDSZ mellett

a Fideszt is Grósz Károly dolgozószobájában találták ki.

photo_camera Megyesi Mózes

"Ők döntötték el, hogy kik kerülhetnek oda a húsos bödönökhöz a nagy újraelosztások idején. Ők döntötték el, hogy kik ülhetnek oda az „Ellenzéki Kerekasztalhoz”, mellyel el is dőlt, hogy kik lesznek az új rendszer szereplői. Ők adták a pénzt és a kapcsolati tőkét az új pártok szervezéséhez, de a ’90-es kampányhoz is. Aki nem volt megfelelő nekik, nem volt megbízható számukra, azt már a kezdet kezdetén eltaposták."

Egymillió antikommunista

Megyesi szerint

a magyar ember sosem volt antikommunista.

"Jó, ha egymillióan vagyunk ebben az országban antikommunisták. A magyar embert sosem érdekelte ez a kérdés. Csak minket, egymillió hülyét érdekelt, családi és erkölcsi okból."

Ír a megélhetési kommunistázókról is. "Ebben az országban jól,

igen jól megélnek emberek az antikommunizmus bizniszből több mint 20 éve.

Kihasználták az elkeseredésünket, a tehetetlen igazságérzetünket, a többség által meg nem értettségünket. Csak szavazatok voltunk nekik mindig is".

A wc-dekli is lehet kommunista

Bár konkrét neveket nem mond, ezt írja: "Nekünk, antikommunista magyaroknak megmondják, hogy ki a kommunista. A dolog már teljesen szürreális:

kommunista lehet bárki és bármi.

Egy wc-dekli, egy mozgó jármű, az Európai Unió vagy a német kancellár – nem számít. Időben változik, hogy éppen mi a kommunista, mert a kommunista az, akire, amire rámutatnak."

"A kommunista pedig köztük ül, ő is kommunistázik, és magában röhög rajtunk."

A Fidesz által többször leszavazott ügynöktörvényről azt írja, hiú ábránd. Ha meg is születne, a posztkommunisták írnák meg azt, és úgy írnák meg, hogy nekik jó legyen.

Az utódpárt és az ellen-utódpárt

"Posztkommunista hálózatok küzdenek egymással a hatalomért. A titok felfedése nem érdeke senkinek, mert amíg a titok titok marad, addig lehet zsarolni, embereket kézben tartani, hálózatot működtetni."

"Az utódpárt, és az ellen-utódpárt politikai váltógazdálkodása posztkommunista politikai rendszerünk stabilitásának alapja."

Szét kell verni

Megyesi szerint az antikommunista harcot elvesztettük. "Mostantól viszont azon kell lennünk, hogy szétverjük a posztkommunista Magyarországot, és helyén fölépítsük azt a polgári Magyarországot, amit már régen megálmodtunk!"

Kerestük Megyesit a poszttal kapcsolatban, de azt mondta, nem kíván nyilatkozni.

Ifjúság, Fidelitas

Megyesi Erzsébetváros 2. számú választókerületének képviselője, illetve ifjúsági tanácsnok. Történelem szakon diplomázott.

Stummer János jobbikos önkormányzati képviselő tavaly azt állította róla, hogy ifjúságpolitikai beszámolóját az internetről szedte össze, ezért le akarta mondatni.

Korábban a hetedik kerületi Fidelitas elnöke volt, aki például 2007-ben körlevelet írt a szervezet tagjainak, hogy ne szivárogtassanak "az ellenséges balliberális médiának".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.