Elvettek egy gyereket egy roma családtól Írországban

külföld
2013 október 23., 12:39
comments 1

Írországban is egy romák által nevelt szőke kislány származását firtatják a hatóságok, mivel a gyermek egyáltalán nem hasonlít a szülőkre, akik nem tudják hitelt érdemlően bizonyítani, hogy a saját gyermekükről van szó; a kislányt egyelőre elvették a szülőktől.

Az ír főváros Tallaght nevű elővárosában élő, Romániából bevándorolt roma család szomszédjai a nagy port felvert görögországi gyermekrablási ügyről értesülve jelezték a hatóságoknak, hogy mellettük is olyan gyermeket nevelnek cigány szülők, aki egyáltalán nem hasonlít rájuk.

A szülők ugyan mutattak a hatóságoknak egy születési anyakönyvet, az azt állítólag kibocsátó dublini szülészet nyilvántartásában azonban nem szerepel a gyermek világra jötte. A gyámügy ezért hétfőn elvette a kislányt a szülőktől arra az időre, amíg DNS-vizsgálattal tisztázódik, hogy van-e köztük vérségi kapcsolat.

A szülők, akik egy őket jól ismerő dublini tanítónő szerint nagy szeretetben nevelik a gyermeket, vért adtak a DNS-vizsgálathoz. A kislány 21 éves nővére azt mondta az Irish Independent című lapnak, hogy húga 2006-os születése óta velük él, és hogy öccsének is szőke haja és kék szeme van.

Görögországban hétfőn emeltek vádat emberrablás címén egy roma pár ellen, amely évek óta sajátjaként nevelt egy idegen kislányt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.