Összeomlik a román-bolgár csodahíd?

közlekedés
2013 október 24., 05:14

Darabjaira hullhat a Romániát Bulgáriával összekötő vadonatúj Duna-híd - állítja a bolgár közlekedési minisztérium, amely azután kezdett vizsgálódni, hogy pár napja hatalmas kátyú jelent meg a Vidin felé vezető oldalon. A burkolaton megjelent repedéseken a víz beszivárog a híd belsejébe, ami fagy esetén súlyos szerkezeti károkat okozhat.

Összesen húsz súlyos hibát fedeztek fel a forgalomnak júniusban átadott szerkezeten. A IV. páneurópai folyosó részeként a Calafatot Vidinnel összekötő híd 282 millió euróból épült, amelyből 106 milliót az EU állt. Az 1,8 kilométer hosszú, kétszer két sávos, vasúti, gyalogos és biciklis közlekedést is lehetővé tévő híd építését a kilencvenes években kezdték, a munkálatokat azonban több alkalommal is felfüggesztették.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.