Orbán: Odabattyogok, nem telefonálok

életmód
2013 október 25., 14:14
comments 5

A miniszterelnök gyors sajtótájékoztatót tartott Brüsszelben, az EU-csúcson, ahol a lehallgatási botrányról is kérdezték.

Kérdés: Lehallgatási botrány: mi a magyar álláspont, csatlakozunk?

Orbán: A németek és a franciák fognak kidolgozni egy munkatervet arra, hogy hogyan kell válaszolni erre a helyzetre. A munkaterv is sokat segít, de a legjobb ha az ember nem használja a mobiltelefonját, én ezt mondom.

Kérdés: Az öné egyébként biztonságos? Biztonságosnak hiszik?

Orbán: Nem szoktam telefonon olyan kérdésekről beszélni, amik az ország szempontjából fontosak, hanem odabattyogok ahhoz, akivel beszélni valóm van, vagy megkérem, hogy jöjjön el hozzám. Persze valószínűleg a modern világban abszolút biztonság nincsen, tehát az ország szempontjából fontos dolgokat, azokat személyesen kell intézni. Ide jutottunk. én értem ezeket a varázslatokat, hogy így védjük le, meg úgy védjük le, így nem fér hozzá, meg úgy nem fér hozzá, de ha a német kancellár telefonja is szóba kerülhet, mint célpont, akkor a magyar miniszterelnök jobb, ha inkább taxival jár és személyes konzultációkat tart. Egyébként nem fogadjuk el a kialakult helyzetet, tehát azt nem tartjuk normálisnak, elfogadhatatlannak tartjuk, hogy miközben szövetségesei vagyunk egymásnak, katonai szövetségesei, ilyen típusú bizonytalanságban kellejen élni, ez gyengíti a transzatlanti együttműködést, ami egyébként mostani világrendnek magyar szempontból a legfontosabb eleme.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.