Volt ma már Klubrádiózás? Nem? Akkor most.

politika
2013 október 27., 14:41

Kuncze Gábor kirúgásáról lassan már mindenki elmondta a véleményét, még az is kiderült, hogy Gyurcsány Ferenc is felhívta Arató Andrást, a Klubrádió tulajdonosát, és "szenvedélyesen kritizálta" a döntését. De most megszólalt maga AA is (ezzel az aláírással tette ki a Klubrádió Facebook-oldalára a mondanivalóját a tulajdonos).

Nem ti tartjátok el a rádiót

"Először is nem a hallgatók hoztak össze maguknak rádiót, nem is a szocialisták, és különösen nem a liberálisok; nem ők fordították vagyonuk jelentős részét a szabad hang megteremtésére, fenntartására, nem ők mentek perre a hatalommal, nem ők mentek el az Eu-ba, a szabad világ sajtójába, nem ők keresték a leglehetetlenebb helyzetben a megoldásokat - más szóval, nem ők vitték vásárra a bőrüket. Akik most nekem rontanak, kibicek, akiknek semmi sem drága, ami nem az övék. Senki más nem csinált rádiót. Jószerivel semmit sem csináltak mások."

Arató megkérdezi azt is, hogy azok a milliárdosok, akiknek módjuk lett volna érdemben segíteni, miért nem tették?

Ez nem fér bele a normákba

"Most hoztunk egy helyes, tisztességes döntést, ami sokaknak nem tetszik. Nem azért szeretnénk váltást, hogy a hozzánk közelebb állók csinálják ugyanazt, amit a most hatalmon lévők tesznek. Az nem fér bele a mi normáinkba, hogy gyakorló politikusnak saját műsora legyen, de különösen nem, hogy politikai műsora. Pl. amiben akár a saját teljesítményét elemezze, akár a hozzá legközelebb, vagy legtávolabb álló (demokratikus) pártok tevékenységét minősítse. Ez egyszerűen nem fér bele a normáinkba."

Arató szerint "vannak tisztességes, és vannak jó döntések. A kettő sajnos csak ritkán esik egybe."

Végül azt elismeri, hogy Kuncze kirúgását nem sikerült elegánsan megoldani. "Ezért elnézést szerettem volna már csütörtökön kérni, de visszahívás híján erre még nem volt módom".

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt