Margitszigeti híreket mondunk

Budapest
2013 október 28., 09:48

Még várunk a rendőrség válaszára a Margitszigeten tegnap futókat ijesztgető símaszkos bandáról, addig az olvasóink lassan megoldják az ügyet. Gabriella rettent meg tőlük már sötétedés után, és értesítette a rendőrséget, Dóra elé is kiugrottak, de látta őket egy 44 éves, a bostoni maratonira készülő férfi olvasónk is, valamivel hat előtt.

"A fiatalok akkor kezdtek készüldődni a produkcióhoz. Én 4 fiút láttam, már fekete símaszkban és egy gimnazista -korúnak látszó- barna hajú lányt, aki láthatóan legalább olyan jól szórakozott.

Az állatkert és a rom között, a fák alatt öltöztek, készülődtek, táskákban matattak. Akkor még nem fekete ruhában voltak, legalábbis farmert, világos rövid pólót és sportcipőt viselt a két fiú, aki az út mellett állt a lánnyal. Az volt a benyomásom hogy valami jópofának gondolt videózásra készülnek ("volt náluk" ijedős statiszta lány is), úgy látszik közben a maszk alatt megjött a bátorság és kinőtt a keménység is. Sportos, de nem kisportolt felnőtt felépítésűek voltak, igazi "lakótelepi" kóbor kutyák. A mozgásuk, röhögcsélésük és a TETOVÁLÁS NÉLKÜLI bicepszük alapján, biztosan NEM LEHETTEK 25-35 évesek.

Szerintem egyéni érzékenységtől, lelkiállapottól, ingerküszöntől függően valóban érezhette valaki úgy, hogy a helyzet fenyegető. Én zenehallgatás nélkül futok és közben nézelődök, bennem fel sem merült hogy veszélyben lennék." - írja a BCs, aki azért is megüzente, hogy szerinte nem volt jó ötlet, amit csináltak, mert "ha kicsit közelebb állnak az úthoz, nincs velük a cuki kislány és jobban megriadok, ijedtemben biztosan lebontottam volna legalább az egyik kiskakast. Talán mások is".

Amúgy szerinte az is megérne egy kérdést, hogy ki és hány rendőrt látott az elmúlt években a Szigeten, sötétedés után, "kb. mint a lemúrok násza, nehéz lenne filmre venni őket."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.