A kormány megint odaszigorít

jog
2013 november 05., 13:52

Gyorsabbá válnak az eljárások és szigorodik a végrehajtás a büntető jogszabályok módosításával – mondta Rétvári Bence. A lefolytatott konzultációk alapján négy plusz egy szigorítást támogat a kormány – mondta a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára.

  1. Az előzetes letartóztatás időtartama négy évről öt évre, vagy akár határozatlan időtartamra emelkedhet. Ez a jövő hétfői frakcióülésen dől el véglegesen.
  2. A legsúlyosabb, személy elleni bűncselekményt elkövető, házi őrizetesek esetén a nyomkövető felszerelése automatikus lesz.
  3. Szökésnek minősül a jövőben a házi őrizet szabályainak megszegése, valamint objektív határidőt írnak elő a szakvélemények elkészítésére.
  4. Annál a bírónál, akinek két vagy három évnél tovább elhúzódó ügyei vannak, soron kívül kell minősítési, értékelési eljárást elrendelni.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.