A felszólalás közepén hagyta ott a parlamentet Pálffy, a jobbikosok szerint ivott

Megdöbbentő számomra Pálffy képviselő viselkedése. A költségvetési bizottság elnöke Önhöz intézett kétperces hozzászólást, udvariasan, szakmaian, nagyon tisztelettel, miközben Ön még a tekintetét sem emelte fel, mással volt elfoglalva. Minősíthetetlen ez a viselkedés a magyar parlamentben

- mondta felszólalásában Józsa István szocialista képviselő.

Ez önmagában még nem lenne különösebben szokatlan a magyar parlamentben. A felszólalás közben viszont Pálffy odament hozzá, kezet fogott vele, beszélt egy kicsit még a jobbikos képviselőkkel, majd kiment a teremből.

Üdvözlöm képviselő úr. Mondjuk hozzászólás közben idejönni...nagy megtiszteltetés nekem

- reagált Pálffyra Józsa.

palfy

A jelenet előzménye, hogy a jobbikos Nyikos László (az említett költségvetéi bizottsági elnök) felszólalása közben a megkérdezett Pálffy látványosan nem figyelt oda. Megkérdeztük Nyikost, aki elmondta, kifelé menet Pálffy bocsánatot kért, és azt mondta el kell sietnie. Pálffy távozása után ő, és a mellette ülő Szilágyi György jobbikos képviselő is olyan kézmozdulatokat tettek, amik arra utaltak, hogy Pálffy ivott. Legalábbis a felvételen így tűnt, Nyikos most azt mondta, nem erre akart utalni, csak azt fejezte ki, hogy illetlen volt a KDNP-s képviselőtől, hogy felszólalás közben ment ki.

palffy_2

A jobbikos Novák Előd ma a Facebookon a jelenetről azt írta, Pálffy bűzlött az alkoholtól. Szilágyi György az Indexnek azt mondta, Pálffy

Szanyi kapitány nyomdokaiba lépett.

A jelenet kedd délben történt. A KDNP képviselőjét is kerestük ma, egyelőre nem válaszolt.

UPDATE: Pálffy a Hír 24-nek azt mondta, ha valaki azt állítja, hogy ittas volt, akkor azt rágalmazás és becsületsértés miatt feljelenti. Egyébként pedig el kellett mennie az ülésteremből.