A töpörödő sertésáfa munkahelyeket véd

Orbán Viktor azt mondta a rádióban, hogy a munkahelyvédelmi akcióterv része, hogy az élő- és a félsertés áfája jövőre 5 százalékra csökken, mert az ágazatban dolgozókra tekintettel döntöttek róla. De lesz szociális intézkedés is, ami  olyan lesz, hogy "aki családban képzeli el az életét, annak ezek fantasztikus távlatokat nyitnak". A miniszterelnök szerint "Magyarország 2010-hez képest ma szabad és független ország".

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Beszélt a devizahitelekkel kapcsolatos perekről, amelyek ügyében hétfőn Rogán Antal a bíróságokat sürgette, hogy soron kívül foglalkozzanak velük. "Egymásnak ellentmondó bírósági ítéletek születtek az elmúlt időszakban a devizahitelek ügyében. Az embereket viszont nem lehet olyan helyzetbe hozni, hogy bevezetnek egy kormányzati megoldást, majd azzal ellentétes bírósági ítéletek születnek, az ugyanis jogi zűrzavart eredményezne - mondta Orbán. "Ezért arra kell sarkallni az igazságszolgáltatás vezetőit, elsősorban a Kúria elnökét, hogy előbb-utóbb tegyenek rendet a devizahitelügyek területén, vagyis hozzanak egy olyan jogegységi döntést, amely után a bírók az azonos tényállásokat, azonos élethelyzeteket azonos módon fogják megítélni, és azonos ítéletek születhetnek."

"Ha látjuk, hogy itt rend lett, akkor a kormány kockázat nélkül, az emberek mindennapi életének felborítása kockázata nélkül tud úgy döntést hozni, hogy az összhangban legyen az igazságszolgáltatás által kialakított jogi helyzettel."

(MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.