Bemutatjuk Kubatov Gábort, aki szerint a pártok nem látnak el közfeladatot

POLITIKA
2013 november 8., 16:55

Magyarország legcinikusabb politikusai sorozatunkat olvassák.

Az ugye megvan, hogy a választóknak semmi köze ahhoz, hogy a pártok hogyan gazdálkodnak a közpénzekkel?

Tényleg kevés undorítóbb dolog van Magyarországon a pártfinanszírozásnál, és annál hogy az állampolgárok és az újságírók nem ellenőrizhetik, hogy a pártok mire költik az állami támogatásukat. Tapasztalatból tudom, hogy a legtöbb ilyen természetű kérdésre azt szokták válaszolni a sajtóosztályokon, hogy az ő gazdálkodásukat az Állami Számvevőszék ellenőrzi, az mindent rendben találta, és mindenki más meg húzzon a búsba. Ez általában így megy mindenhol, tök mindegy, hogy Fidesz vagy MSZP.

Kubatov Gábor fideszes pártigazgató most viszont szintet lépett ebben a körben.

A K-Monitor és a Transparency International közösen érdeklődött a pártoknál arról, hogy mennyit költöttek a bajai időközi választás kampányára.

Kubatov ezt válaszolta:

Megkeresésük kapcsán tájékoztatom, hogy a joggyakorlatnak megfelelően a pártok (...) nem minősülnek sem állami feladatot, sem pedig közfeladatot ellátó szervnek, és ebből kifolyólag esetükben nem alkalmazandóak a közérdekű adatok igénylésére vonatkozó szabályok sem.

Te, Gábor! Ha sem állami, sem közfeladatot nem látnak el a pártok, akkor mégis minek vannak? És ha a törvény mondjuk szar, és az alapján ki lehet bújni a válaszadás alól, attól rögtön helyes dolog lesz ködösíteni?

Amúgy feleslegesen húzom fel magam, mert mindjárt a következő mondatból kiderül, hogy nem kell aggódni. Azt mondja Kubatov, hogy

a Fidesz a választási jogszabályok maradéktalan betartásával kampányolt.

Szóval nincs para.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt