Az évszázad magyar sajtólevelezését indította el az Állami Számvevőszék

Középiskolások pénzügyi ismeretei a legfrissebb kutatási eredmények tükrében című sajtótájékoztatójára hívta a kedves magyar újságírókat szerdán Horváth Bálint, az Állami Számvevőszék sajtósa.

asz

Sok szerencsét, gondoltam. Az ilyen levelet a sajtómunkások egy része általában kidobja, a másik része  elmegy pogácsázni, vagy elküld egy gyakornokot, és az eredmények tükre végleg el van felejtve. Általában.

De most Horváth szerencsére elkövette azt az amatőr hibát, hogy a címzetteket nem rejtette el, és ezzel sikerült kiváltania az utóbbi idők legszórakoztatóbb levelezését, ami egy platformra terelte az egyébként konkurens sajtómunkatársakat az Indextől az Origón, a Hvg-n, a Sanomán, a Magyar Nemzeten és a Népszabadságon át a 444-ig.

Így indult a mostanra 75 hozzászólásosra duzzadt thread. A neveket kitakartam, minden szín más szerkesztőséget jelöl, de persze nem árulom el, melyik melyiket, a lényeg, hogy a magenta mi vagyunk, a 444. A feladók helyére képzeljenek oda nyugodtan egy-egy tisztességben megőszült főszerkesztőt.

asz1a

 

asz2a1

Elfogytak a színek a Photoshopban, innentől már csak a highlightok:

asz3

Aztán egy később csatlakozó főszerkesztő őszinte vallomása:

asz4

A sótlan alakoknak persze nem tetszett a hüjéskedés:

asz5

És végül a slusszpoén:

asz6

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.