A Fidesz elítélte a könyvégetést

politika
2013 november 18., 11:30

L. Simon László közleményt adott ki a Radnóti kötet is elhamvasztó akcióról.

A parlament kulturális bizottságának elnöke így fogalmaz: "A magyarokat a XX. század történelme megtanította arra, hogy akik könyvek listázásával és megsemmisítésével kezdik, azok, amennyiben lehetőségük nyílik rá, embertársaik listázásával és megsemmisítésével folytatják. Ma egy ilyen akció nem lehet más, mint egy marginális kisebbség feltűnési viszketegségének kiélése, esetleg tudatosan szervezett provokáció."

Majd így folytatja: "A Fidesz-frakció nem ül fel az ilyen provokációnak, de szem előtt tartja azon honfitársaink érzéseit, akikben a könyvégetés képsorai fájdalmas emlékeket ébreszthetnek. A Fidesz-frakció határozottan elítéli az ilyen és ehhez hasonló megnyilvánulásokat, és mindent megtesz azért, hogy többek között Radnóti Miklós életműve soha ne kerülhessen egy, a szélsőséges eszmék által fellobbantott máglyára, hanem mindig méltó helye legyen a nemzeti emlékezetben."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt