A Fidesz elítélte a könyvégetést

politika
2013 november 18., 11:30

L. Simon László közleményt adott ki a Radnóti kötet is elhamvasztó akcióról.

A parlament kulturális bizottságának elnöke így fogalmaz: "A magyarokat a XX. század történelme megtanította arra, hogy akik könyvek listázásával és megsemmisítésével kezdik, azok, amennyiben lehetőségük nyílik rá, embertársaik listázásával és megsemmisítésével folytatják. Ma egy ilyen akció nem lehet más, mint egy marginális kisebbség feltűnési viszketegségének kiélése, esetleg tudatosan szervezett provokáció."

Majd így folytatja: "A Fidesz-frakció nem ül fel az ilyen provokációnak, de szem előtt tartja azon honfitársaink érzéseit, akikben a könyvégetés képsorai fájdalmas emlékeket ébreszthetnek. A Fidesz-frakció határozottan elítéli az ilyen és ehhez hasonló megnyilvánulásokat, és mindent megtesz azért, hogy többek között Radnóti Miklós életműve soha ne kerülhessen egy, a szélsőséges eszmék által fellobbantott máglyára, hanem mindig méltó helye legyen a nemzeti emlékezetben."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.