Magyarország a felmelegedés elleni küzdelem élharcosa!

környezetvédelem
2013 november 18., 13:59
comments 2

A Germanwatch nevű szervezet 59 ország klímaváltozás elleni intézkedéseit értékelte. Magyarország a listán a 9., a régióból pedig az első.

klima index

A Climate Change Performance Index nevű értékelést 2005 óta készítik zöld szervezetek, a listát a Germanwatch nevű német szervezet közösen jegyzi a brüsszeli Climate Action Network Europe-pal. 1-től 100-ig pontozzák az országot, ahol így súlyoznak:

  • 30 százalékban számít a klímaváltozást okozó anyagok kibocsájtása.
  • 30 százalákban számít a változás az előző pontban vizsgált ügybe.
  • 10 százalékban számít a megújuló energia használata.
  • 10 százalékban számít az energiahatékonyság.
  • 10 százalékban számít a kérdés jogi szabályozása.

Első három helyet nem osztottak ki, így a 4. helyezett Dánia vezeti a lsitát, 72,61 ponttal. Magyarországnak 66,41 pontja van, amivel 12., de mivel nincs első három, ezért valójában a 9.

Itt lehet megnézni a teljes jelentést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.