Nagyon veszélyes művelet kezdődik, nukleáris atom!

katasztrófa
2013 november 18., 08:18
comments 7

A cunami és a robbanás és a tűz sújtotta fukusimai atomerőmű négyes reaktorából ma elkezdik kiemelni a fűtőelemeket. Mintha óriási pálcikákkal makaóznának a daruk, olyan lesz.

Összsen 1500 darab, négy méter hosszú, plutóniummal töltött csőről van szó, ezek a fűtőelemek, amelyeket biztonságosan el kellene helyezni. Azért veszélyes a művelet, mert nem lehet tudni, hogy milyen állapotban vannak ezek az elemek, sérültek-e. Mert ha igen, akkor sugárzó anyag szivárgohat belőlük. Vízzel teli, teljesen zárt kazettákban daruk emelik ki őket. 22 adagban szedik ki őket, egy adag elpakolása több mint egy hétig tart majd. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.