Ronaldo elintézte a svédeket, feltámadtak a franciák

sport
2013 november 19., 21:56

A keddi pótselejtezőkkel lényegében kialakult a 2014-es brazil világbajnokság mezőnye.

Svédország-Portugália 2-3

A portugálok az első meccsen otthon 1-0-ra nyertek a svédek ellen (Ronaldo lőtte), a visszavágón is betalált a második félidő elején, de aztán a svédek fordítottak Ibrahimovic duplájával. De Ronaldo lőtt még kettőt, és szerezhetett volna még akár hármat. A portugálok összesítésben 4-2-vel jutottak ki a vébére, az összes góljukat a Real-csatára szerezte. Ronaldo beérte Paulétát a portugál góllövőlistán, mindketten 47 gólosak. A svédek már a 2010-es vébén sem voltak ott. 1982 óta nem volt olyan, hogy skandináv csapat nincs a vébén.

Franciaország-Ukrajna 3-0

Az első meccsen az ukránok 2-0-ra verték a franciákat. Eddig európai pótselejtezőn senki nem tudott továbbjutni két góllal elveszített első meccs után. Most a franciáknak sikerült, Sakho és Benzema góljaival (utóbbié les volt) már az első félidőben egalizáltak, Gusev öngóljával pedig továbbjutottak.

Horvátország-Izland 2-0

Eddig az 1,1 milliós Trininad és Tobago volt a legkisebb lélekszámú ország, ami kijutott a vébére. Ez így is marad, mert a 320 ezres Izland nagy bánatunkra elvérzett Zágrábban. Az első meccs 0-0 volt, a visszavágón Mandzukic szerzett vezetést a horvátoknak a 27. percben, aztán tíz perc múlva egy ostoba, de brutális mozdulat miatt kiállították. Srna a második félidő elején rúgott még egyet, Sajnálunk, Izland.

Románia-Görögország 1-1 

Az első meccsen lényegében eldöntötték a görögök a továbbjutást, otthon 3-1-re nyertek. Bukarestben is ők szerzetek vezetést, (Mitroglou), aztán egy hatalmas görög öngóllal döntetlen lett. Nem mernék azt állítani, hogy ha mi játszottunk volna a görögökkel, akkor lett volna esélyünk.

Afrikában is eldőlt minden. Ghána az első meccsen 6-1-nyert Egyiptom ellen, így simán belefért most egy 2-1-es vereség. (Zaki 24., Gedo 84., ill. K-P. Boateng 89.). Ghána harmadszor van kint a vébén, 2006-ban a nyolcad, 2010-ben a negyeddöntőben estek ki.

Algéria pedig megmentette az északi arab országok becsületét, otthon 1-0-ra verték Burkina Fasót (Bugerra 49.), összesítésében 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt gólokkal jutottak ki a világbajnokságra.

Hátra van még ugyan az Új-Zéland-Mexikó és az Uruguay-Jordánia meccs, de mivel Mexikó az első meccsen 5-1-re, Uruguay pedig 5-0-ra nyert, az már csak formalitás.

A résztvevők:

Európa: AngliaBelgium, Bosznia-Hercegovina, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Németország, Olaszország, Oroszország, Portugália, Spanyolország, Svájc

Dél-Amerika: Argentína, Brazília, Chile, Ecuador, Kolumbia, Uruguay (nagyon valószínű)

Észak- és Közép-Amerika: Costa Rica, Egyesült Államok, Honduras, Mexikó (nagyon valószínű)

Afrika: Algéria, Ghána, Elefántcsontpart, Kamerun, Nigéria

Ázsia: Ausztrália, Dél-Korea, Irán, Japán

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.