Az internet tíz legfájdalmasabb ételfotója

gasztronómia
2013 november 21., 19:25
  • Iszonyat.
  • Rettenet.
  • Borzalom.
  • Métely.
  • Siralom.
  • Nyomorúság.
  • Betegség.
  • Vész.

A Cooking for Bae instagram-válogatás készítője vállalkozott arra, amire már nagyon ideje volt, hogy valaki vállalkozzon. Csak nyilvánvalóan senkinek sem volt gyomra hozzá. Összegyűjteni az internet legpokolibb ételfotóit.

Nem a legrosszabb, vagy legbizarrabb ételeket, mert az olyan válogatásokkal már tele a dögkút. Ez itt kifejezetten az ételekről készült fotók vesztőhelyre, amik közül egyiket-másikat talán többé-kevésbé jó étvággyal be is falnánk, ha úgy adódna. De a róluk készült képek helyett bármikor néznénk a rotten.com archívumát.

10. A kollégiumi popcorn-puszulyka

Máris egy olyan példa, amit ugyan el tudok képzelni, hogy nagykanállal falok egy házibuli végén, mégis olyan elegyét mutatja színeknek, formáknak és állagoknak, hogy remélem, vizuális értelemben ez az irányzat zsákutcának bizonyul a fotóművészetben.

9. A virslitorony a főzelékben

Kifejezetten dícséretes a kreativitás, amivel modern építészeti csodát varázsolnak egyszerű virsliből. Mégis, az egész valahogy sokkal jobban hasonlít egy járvány pusztította mocsárvilágra, mint mondjuk Zaha Hadid egyik művére.

8. Az átlagos iskolai menzakaja

Az előző versenyzőkkel ellentétben a színharmónia itt szinte tökéletes. Nyugtató, barátságos színek játszanak a képen konfliktusmentes formákkal kéz a kézben. Ennek ellenére azért lehet, hogy nem tenném ki a falra.

7. A vályú

Joggal lehetne érvelni amellett, hogy ennek az alkotásnak előrébb lenne a helye a listán. Abszolút értelmben valóban súlyosabb, mint egyik-másik. Mégis marad a hetedik helyen, mert ilyen jellegű, direkten sokkoló pályaművekkel tele van a válogatás, és közülük tényleg elég sok olyan van, amitől elszorult a torkom, pedig máskor ha elémkerül egy kazah lókonzerv, még repetát is kérek. Szóval ennél jobban értékeljük a szofisztikáltabb módszereket, de ami jár ennek a képnek, az jár.

6. A virsliálom

A lista egyetlen képe, ahol a viszonylag profi kivitelezés inkább az összhatás kárára válik.

5. A meggondolatlan reggeli


Fene tudja, de lehet, hogy ehelyett inkább visszafeküdnék.

4. A jéghideg valóság


Ez egy hideg realista novella, ami az orosz nagymestereket idéző erővel vágja arcunkba a saját nyomorúságunkat. Ami rendben is van, de nem éppen ennek ellenkezőjére lenne jó az instagram, meg úgy általában az internet??? Nem éppen arra való ez, hogy minden egy kicsit szebb, egy kicsit hamisan csillogóbb, egy kicsit felszínesen boldogabb és vidámabb legyen, mint a nyomorult valóságban? Minden internetező nevében tiltakozom ez ellen a kép ellen, és kérem vissza a cicás gifek biztonságos hazugságát.

3. Az alienfelfújt

Strukturálisan messze a legérdekesebb versenyző, szinte elvész benne az ember tekintete. Más kérdés, hogy ha egyszer elveszett, nem is engedi szabadulni.

2. Az X-akták-tál

Egy étel, amiről ez az epizód jut a néző eszébe.

1. Semmi különös, csak két szelet kenyér, és egy kis feltét

Szinte érzem, ahogy beleharapok, sós, meleg, ízes, laktató és kellemes, minden falat és öröm. De a kép. Az valahogy nem stimmel.

És aki idáig eljutott, annak ajánljuk Schobert Norbi személyes válogatását is a témában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.