Techno kamarazenekarra

ZENE
2013 november 24., 13:34
link Forrás

A technofővárosban három klasszikus képzettségű zenész: Daniel Brandt, Jan Brauer és Paul Frick gondolt egyet, és akusztikus alapokra helyezték az elektronikus tánczenét. A legnagyobb szabású projektjük a Brandt Brauer Frick Ensamble, ahol a zene különböző textúráit élő hangszereken egy kamarazenekar szólaltatja meg. A techno repetitív minimalizmusa a klasszikus zenei előadásmód dinamikájával keverve teljesen újraértelmezi mindkét műfajt!

link Forrás

Sokan próbálkoztak már ilyesfajta átjárást kialakítani a műfajok között, de ezek nagy része pont ellentétesen működött. Általában nem a szubkulturális vagy populáris zene lett "elegáns" , hanem a megcélzott műfajt kommercializálták. A Brandt Brauer Frick Ensamble-nek azonban sikerült áthidalnia a problémát, és mindenki megtalálhatja zenéjükben a kedvére valót.

Ahogy a pár héttel ezelőtti koncertjük ajánlójában írják: "a Brandt Brauer Frick elképesztő módon ötvözi egy klub és a klasszikus koncertterem világát. Hangzásukban a Kraftwerk minimalizmusa, a Rammstein szenvedélyessége találkozik Steve Reich precizitásával és Meredith Monk szárnyalásával."

bbfd

BBF

hárfa

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.