Betonkeverővel hamisítottak mosóport

Egyéb
2013 november 25., 12:33

Egy valódi bűnbarlangra csapott le nyomozók Békéscsabán. Egy egykori autószalonban a következő dolgokat művelték

  • Az egyik helyiségben egyszerű mosószódát töltöttek az ismert vízlágyító márkajelzésével felcímkézett dobozokba.
  • A másik helyiségben éppen betonkeverővel vegyítettek konyhasót egy olcsóbb kategóriájú mosóporral, majd a keveréket ismert mosószer márkaként felcímkézett kartondobozokba és vödrökbe öntötték.

A hamisított árut raklapokra pakolták, zsugorfóliázták és piacon értékesítették. Amikor rajtaütöttek a bűnbandán, éppen egy teherautóról rakodták le a frissen érkezett alapanyokat.

És amikor az egyik elkövető autóját átvizsgálták, mit találtak? Na? A pótkeréknél elrejtve 10 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát. Az épületben még további 795 doboz magyar adójegy nélküli és 818 doboz ukrán adójegyes cigarettát, továbbá 14,1 kg vágott dohányt foglaltak le. 

A NAV Facebook-oldaláról az derül ki, hogy mosószert nemcsak Békéscsabán hamisítanak.

Néhány hete a fővárosban, a X. kerületben bukkantak egy hamis mosószerekkel teli raktárra, ahol éppen töltötték és csomagolták is a hamis árut. A pénzügyi nyomozók aztán négy másik főváros helyszínen is tartottak házkutatást.

A két ügyben összesen 4,5 tonna hamis mosóport, több mint 32000 liter folyékony mosószert, másfélezer doboz hamis vízlágyítót, több ezer kilogramm alapanyagot, és a gyártáshoz használt eszközöket, csomagolóanyagokat foglaltak le. Tíz férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.