Hogyan ünnepelték idegenben játszó fiaink a 6-3-at?

sport
2013 november 25., 08:51
comments 2

Sportszerető közvéleményünk nyilván pontosan tudja, hogy hatvan éve ezen a napon mit vitt véghez Londonban az Aranycsapat. Hatvan éve.

Ezen a hétvégén nem volt olyan magyar labdarúgó amelyik komolyan vagy legalább közepesen komolyan vehető bajnokságban győztes csapatban játszott volna.

  • A legerősebb bajnokságban, a Bundesligában Huszti Szabolcs gólt rúgott, de a Hannover kikapott 3-1-re. Szalai Ádám csak cserekén lépett pályára a Schalkében a 78. percben, a csapata 3-3-at játszott.
  • Az orosz bajnokságban Dzsudzsák csapata, a Dinamo idegben kikapott a Lokomotív Moszkávtól 1-0-ra, a szélső végig a pályán volt. Az Uralban kölcsöben játszó Koman a 78. percben állt be, csapata a 90. percben kapott gólt, azzal lett 1-1 a Szamara ellen. Az Ural 14. a 16 csapatos bajnokságban.Pintér Ádám a 77. percben állt be a Tom Tomszkba, 1-0-ra kikaptak otthon a Rubin Kazany ellen. A Tom Tomszk 13. a bajnokságban.
  • A spanyol bajnokságban nincs magyar játékos.
  • Olaszországban egy meccsen lehettünk volna érintettek, Milan-Genova 1-1, Tőzsér Dániel a vendégcsapatban nem volt a kispadon sem.
  • Hollandiában Németh Krisztián csapata, a Roda idegenben játszott 2-2-t az AZ-val. Németh adott egy gólpasszt, a 80. percben lecserélték, a helyére beálló csatár gólt szerzett. A magyar utánpótlásválogatott Kenneth Otigba csapata, a Heerenveen idegenben játszott 1-1-et a PSV-vel, ami azért szép teljesítmény. A védő a felnőtteknél várhatóan inkább a nigériai válogatott választja. Kispadozott a Bredába Bodor Boldizsár és Babos Gábor (5-2-re kikaptak). Az utánpótlás válogatott Adorján a kispadon ült, csapata, a Groningen 0-0-t játszott.
  • Belgiumban majdnem megtörtént a csoda, és örülhetett magyar győzelemnek. Két magyar érdekeltségű csapat játszott egymás ellen. A Genk kapusa, Köteles László négy gólt kapott, a győztes ellenfélnél, az Oostendében viszont nem lépett pályára Vass Ádám.
  • A dán bajnokságban az Odense 1-1-et játszott a Randerssel. Vadócz Krisztián a 81. percben állt be.
  • Svácjban a Zürich négyet rúgott a Sionnak, aminek a védelmében ott volt Vanczák Vilmos. Kapott egy sárgát. 4-1 lett a vége.
  • Ausztriában a Salzburgban védett Gulácsi Péter, de kikaptak a Rapidtól 2-1-re. Egy másik kapusunk, Sáfár Szabolcs sérült, de amúgy is kapott egy ötös a csapata, az Innsbruck az Austriától.
  • Sajnos a norvég bajnokságnak vége, most már nem is volt forduló, pedig ott bajnok lett Kovács Péter. Igaz, ő már régóta nem válogatott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.