Lemondott a napelempályázat egyik LMP-s érintettje

2013 november 28., csütörtök 19:04

Még a botrány kirobbanása előtt távozott a posztjáról az LMP-választmány tagja, akit az Átlátszó.hu összefüggésbe hozott egy Lázár János által az utolsó percben lefújt uniós pályázattal – írja a hvg.hu. A hangsúlyozottan korrupcióellenes pártban folyik a vizsgálat, amibe Schiffer András is bekapcsolódik, amint hazatér külföldi útjáról.

A botrány egy 8 milliárdos naperőmű tender körül robbant ki, amit lefújtak az NFÜ-nél, miután kikerült a nyertesek listája. Lázár János maga intézkedett. A pénzt végül a cégek helyett közintézmények kapják. A reménybeli nyertesek között volt Jakab Tamás, a Lehet Más a Politika pénzügyi vezetője a Construm Elektro Kft. egyik résztulajdonosa is.

Nyert 220 milliót a lefújt pályázaton a TDL Energia Kft. is, ami ugyanarra a székhelyre van bejegyezve, mint a Construm. A TDL-ben tulajdonos Ladányi Attila. Ő mondott le a posztjáról az ügy kirobbanása előtt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt