Csoda, hogy csak most gázoltak valakit halálra a Szondi-Munkácsy kereszteződésben

Halálos gázolásra ébredt a VI. kerület péntek reggel, miután egy nőt elgázolt egy trolibusz a Szondi utca és a Munkácsy Mihály utca kereszteződésében.

Hírünk alatt komment született:

50 m-en belül van két óvoda meg a Kölcsey gimnázium, 150 m-en belül még 2 további óvoda plusz egy általános iskola. Évtizedek óta megy a küzdelem, hogy legalább egy rohadt zebrát tegyenek oda, de nem. 2 éve hosszú hónapokig még a lámpa sem égett az inkriminált kereszteződés felett. Csodálkozom, hogy még csak most lett belőle baleset, és nem sokkal hamarabb.

kanyarodo-troli-zebra-szondi

Kimentünk a helyszínre, és nem hittünk a szemünknek. Valóban semmiféle felfestés sehol, szinte percenként ugranak félre a gyalogosok a Szondi utcában vágtázó autók előtt, a sűrű forgalmat olykor egy bálnatestű troli akasztja meg.

Gyerekek, szülők pedig a felsorolt oktatási intézmények miatt bőven akadnak a környéken, nem sokat kellett várni, hogy egyszerre érkezzen egy troli, illetve gyerekét szállító szülő.

kanyarodo-troli

A kereszteződésben sehol egy zebra, a legközelebbi átkelési lehetőség egy-egy kereszteződésnyire van innen (Bajza utca, Rippl-Rónai utca). Ráadásul a Szondi utcának erre a szakaszára (az Izabelláig) a gyors autós forgalom a jellemző, sokan kerülnek erre, ha zsúfolt a Podmaniczky utca és az Andrássy út. Emiatt a trolinak is "dinamikusan" kell kiugrania a Munkácsy utcából, lehet, ez a körülmény is benne volt a balesetben.

kanyarodo-troli-zebra-szondi-ovoda

Megkérdezzük az önkormányzatot és a fővárost, mit gondolnak a zebrakérdésről a Szondi-Munkácsy kereszteződésben.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.