Elküldte a Fradi az edzőjét

sport
2013 december 01., 18:30
comments 4

A Pécs elleni szombati vereség volt az utolsó meccse az FTC kispadján a holland Ricardo Moniznak. Vasárnap a klub közleményben jelentette be, hogy a csapat sikertelen szereplése miatt felbontják Moniz szerződését. "Az elmúlt 8 bajnoki mérkőzésen megszerezhető 24 pontból mindössze 6-ot gyűjtött be az együttes, ami 25 százalékos teljesítménynek felel meg, így a változtatás szükségszerűvé vált" - írták.

Moniz osztrák bajnok és kupagyőztes edzőként tavaly augusztusban lett a Fradi edzője, Détári Lajost váltotta. A hollanddal Ligakupát nyert a Fradi, a bajnokságban pedig ötödik, de ez akkor még jó eredménynek számított, mert nyáron 2016-ig meghosszabbították a szerződését.

A mostani szezonban legalább a dobogó a cél, de a Fradinak nagyon nem megy, az elmúlt nyolc bajnokiból csak egyet tudott megnyerni, Diósgyőrben. Az FTC hetedik, igaz csak három ponttal van lemaradva a harmadik Diósgyőrtől.

Moniz igazolásai nem jöttek be, elképzelés nélkül játszik a Fradi, és nem tett jót a csapatnak az Akeem Adamset ért tragédia. A védő szeptember közepén kapott szívrohamot, az életét megmentették, de a lábát le kellett vágni. Moniz a most szombati vereség után is hosszasan foglalkozott azzal, hogy Adamsen nem végeztek terheléses vizsgálatot, és gyógyszerrekkel is megmenhető lett volna, szükségtelen volt az amputáció.

Idén még két meccse lesz a Fradinak, azokon Moniz eddig pályaedzője és tolmácsa, Máté Csaba irányítja a csapatot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.