Kádár alatt is jött a Mikulás. Elnézést, Télapó

Történelem
2013 december 06., 08:32
comments 4

Réges régen, amikor még nem Finnországból jött repülővel vagy a Coca-Cola-kamionnal, akkor is volt ám Mikulás. Kádár bácsi nem akarta elvenni a gyerekektől a rendet és fegyelmet számon kérő nagyszakállú apót, csak adott melléjük egy rendőrt. És az is tisztán látszik, hogy a vallatás nem csak a gyerekeket kötötte le, hanem a kétszer annyi felnőttet is. A háttérben látszó lottószámokat megjátszom a héten, kérem, ne kövessék a példámat, mert 1. a lottó a bolond ember adója 2. ha bejön, akkor sokkal kevesebbet nyerek, mert osztozni kell rajta.

photo_camera Budapest, Blaha Lujza tér, 1969 (írtuk először, de egy olvasónk a lottószámok alapján 1967-re lőtte be a dátumot, és szinte biztos, hogy neki van igaza). A Magyar Rendőr tudósítása a Télapóról. Forrás: fortepan.hu

És az sem igaz, hogy nem lehetett ünnepséget tartani december 6-án, csak éppen a névválasztásra kellett odafigyelni. A hibákat utólag is lehetett korrigálni.

photo_camera A kőszegi MÁV nevelőintézet meghívója (kis javítással). 1980, Kőszeg. Forrás: fortepan/Baráth Endre

Ha van régi Mikulás/Télapó képe, rettegő vagy aranyos gyerekekkel, küldje be a szerk@444.hu-ra. Ha nincs, de szívesen néz régi képeket, akkor pedig irány a fortepan.hu

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.