Nem is vagyunk annyira húsevők, mint amennyire lehetnénk

TUDOMÁNY
2013 december 06., 18:27

Az amerikai tudományos akadémia elkészítette az első olyan elemzést, amely az egész emberiség táplálkozási szokásait próbálja föltérképezni. A HTL, azaz a Human Trophic Level nevű mérőszám azt mutatja, hogy egy csoport táplálkozásában a hús- vagy a növényfélék dominálnak. Magyarország a HTL-térképen a harmadik csoportban helyezkedik el, magas HTL-lel (tehát inkább húsevő). Az Egyesült Államokban, Észak- és Kelet-Európában, Ausztráliában és Új Zélandon a kilencvenes évek óta megfordult a trand és egyre kevesebb húst esznek a népek. Az emberiség húsfogyasztása csökkenne, ha nem lenne India és Kína: a Föld két legnépesebb országában folyamatosan nő a ragadozási hajlam. (Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.