Csak azért, mert országszerte akadozik az UPC, a cég szerint még nincs "országos központi probléma"

TECH
2013 december 07., 10:00
comments 30

nincs_net

"Péntek este egy rövidebb időszakban gond volt a DNS-szerverekkel, de azóta nincs központi hiba" - közölte Szűcs László, az UPC kommunikációs igazgatója. A csütörtöki és a keddi nem országos problémákról nem beszélt.

Ha valakinek mégis akadozna a nete az országban, akkor annak Szűcs szerint "más hibának kell lennie", amit "egyenként vizsgál meg" a cég.

Probléma pedig akad, egy órája Debrecenből jelezték az UPC Facebook-oldalán, hogy az egész belvárosban elérhetetlen a szolgáltatás. Ugyanitt megtudhatják, hogy a miskolci hibákért nem is az UPC a hibás! (MTI)

A folyamatosan érkező panaszok problémáját megoldotta az UPC, Facebook-oldalukon nem lehet az üzenőfalukra posztolni. A kommentek viszont minden, amúgy akármilyen témában született poszt alatt erről szólnak:

upc_lehalas

A UPC szolgáltatása az egész héten akadozik. Csütörtökön, amikor órákra szünetelt a szolgáltatás, arról szóltak a pletykák, hogy túlterheléses támadás érte a DNS-szervert. Ezt a UPC az Indexnek tagadta.

Mit tegyen, ha nincs net

Kicsit bonyolult, de van rá megoldás. Könyvelőnk, Zsuzsa küldte még a csütörtöki nagy leálláskor, hogy ilyenkor egy fix DNS beállításával áthidalható a probléma, így:

Vezérlőpult -> Hálózat és Internet -> Hálózat és Megosztási Központ -> Adapterbeállítások módosítása -> Helyi Kapcsolat (jobb egérgomb) Tulajdonságok ->TCP/IP protokoll 4-es (vagy 6-os) verziója -> Tulajdonságok -> A következő DNS-kiszolgálócímek használata: -> Elsődleges DNS : 8.8.4.4 vagy 8.8.8.8 -> OK
Ha nem működne, akkor adapter letiltás -> engedélyezés.

A rendszer helyreállása után pedig vissza kell állítani automatikusra a DNS-leosztást.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.