Letöltötte a telefonjára a Brightest Flashlight Free nevű appot? Van egy rossz hírem

TECH
2013 december 07., 11:05
comments 4

Az app gyártója, a Goldenshores Technologies igazán aljas trükkel verte át felhasználóit. Az app, aminek funkciója szerint csak a telefon képernyőjét vagy a vakuját kellett volna kezelnie, valójában begyűjtötte a felhasználók tartózkodási helyének adatait, amit aztán értékesített is.

Igazi görénység.

De ennek most vége. Legalábbis a cég most peren kívül megállapodott az amerikai kereskedelmi felügyelettel, az FTC-vel.

A megállapodás alapján a Goldenshores ezentúl tájékoztatja az ügyfeleit, hogy az app gyűjti az adataikat, amit a cég el is ad. Így a fogyasztó eldöntheti, hogy megér-e neki annyit a Brightest Flaslight Free, hogy kiadják a tartózkodási helyét akárkinek. Pláne, hogy ezer más ugyanilyen appot is letölthet, melyek gyártói nem kereskednek személyes adataikkal. (Via The Daily Dot)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.