Four Tet

ZENE
2013 december 08., 10:55
comments 2

fourtet

Nagyon szeretjük Four Tet-et. Aki nem szereti, az vagy nem hallotta még, vagy nem hallgatta eleget. Különleges világaival és kategorizálhatatlan stílusával minden elektronikus zenével foglalkozó alkotó számára viszonypont és mérföldkő.

Four Tet egy műfajokon átivelő brit zenei géniusz, Kieran Hebden legrégebben futó, nemzetközi hírű, a kritikusok által egységesen imádott elektronikus zenei projektje. Hebden teljesen egyedi stílusát egyrészt a lehető legkülönfélébb forrásokra alapozó hangmintavételi technika biztosítja: hiphop, jazz, rock, folk, techno, kísérleti elektronika meg a saját gitárjátéka kínálják a töredék nyersanyagot. A radikális vágástechnika, a melodikus epizódok és a szándékoltan elidegenítő hatású effektek váltakozása teszi minden egyes munkáját olyan egyedivé, mással össze nem téveszthetővé és zseniállisá. Ebből a világból ad nagy ívű áttekintést a héten publikált koncertfelvétele:

link Forrás24tekercs0031

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.