Megmenekült az emberiség, egy csomó ivóvizet találtak a tenger mélyén!

tudomány
2013 december 08., 14:45
comments 13

Kína, Ausztrália, Észak-Amerika és Dél-Afrika mellett az óceánok alján hatalmas ivóvíztartalékokat találtak. A hírt a Flinders University közölte, és elég jó hír, mert ez eltolhatja az elég valószínűnek tűnő világméretű ivóvízparát.

Durván félmillió köbkilométernyi ivóvizet találtak az óceán feneke alatt. Ez durván százszor annyi, mint amennyi vizet az elmúlt évszázadban a földfelszínközeli tárolókból felhozott az emberiség.

A tudósok eddig azt hitték, hogy ritkán találhatnak ivóvizet a tengerek és óceánok alatt, de most kiderült, hogy viszonylag gyakoriak. Végre megint lehet bízni abban, hogy az emberiség nem pusztul ki. Jó, más miatt még simán kipusztulhat. (Szerintem nem fog).

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.