Horváth András: Ez arról szól, hogy ne kelljen nyomozást indítani

gazdaság
2013 december 10., 10:29
comments 22

Azt próbálják megalapozni, hogy az ügyészség ne indítson nyomozást a feljelentésem alapján - reagált Horváth András a Magyar Nemzetben megjelent cikkre, ami szerint “meghallgatása során semmilyen dokumentumot, adatot, információt nem tudott a hatóság rendelkezésére bocsátani”.

A lap arról írt, hogy a rendőrség egy feljelentéskiegészítés miatt a napokban újra kihallgatta Horváthot, és ott nem állt elő bizonyítékokkal.

horvath_andras_nav_afacsalas_3

Horváth szerint ez két okból is csúsztatás.

  • Egyrészt rendszerszintű problémákról beszél az adócsalás rendszerével kapcsolatban, amit nem a nyomozó hatóságok tudnának kivizsgálni, hanem például éppen a parlamenti vizsgálóbiztosság, aminek megalakítását viszont a parlament többsége nem támogatja.
  • Másrészt viszont a konkrét ügyekben, amelyek miatt feljelentést is tett, már az eredeti feljelentéshez csatolt kétszáz oldalnyi bizonyítékot. Így egyáltalán nem igaz, hogy nem állt elő semmilyen bizonyítékkal, a mostani meghallgatáson viszont nem is merült fel, hogy ehhez újabbakat kellene csatolnia.

Ráadásul Horváth szerint még így is beszélt újabb tanúkról és körülményekről a meghallgatáson.

Mindezek miatt érzi úgy Horváth, hogy azzal, hogy úgy próbálják beállítani, mintha nem beszélt volna konkrétumokról, azt készítik elő, hogy az ügyészség ne indítson nyomozást. Szerinte viszont a dokumentukok alapján, amiket becsatolt, ezt meg kellene indítani.

Áfacsalás témában az összes cikkünket itt találja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.