Egyre nagyobb a tömeg Kijev központjában

külföld
2013 december 11., 14:07

Vitalij Klicskó azt mondta, hogy az ukrán rendőrség tegnapi akciója kizár minden lehetőséget a tárgyalásra. Ez is mutatja, hogy kezd durvulni a helyzet Kijevben. Eddig harminc ember sérült meg és 15 került kórházba (hat tüntető, kilenc rendőr).

photo_camera AFP PHOTO / VIKTOR DRACHEV

A tüntetők viszont békések és fegyelmezettek, eddig nem volt semmilyen erőszakos kitörésük. Pedig állítólag a széljobbos Svoboda párt arra bíztatta őket, hogy gyújtsák fel a rendőrségi buszokat.

A rendőrök közben megpróbálták tovább bontani a kordonokat, amiket a tüntetők felhúztak. Helyettük viszont folyamatosan újakat építenek. Egyre többen vannak megint a Maidanon, a tüntetések központjában.

photo_camera AFP/VASILY MAXIMOV

A rendőrség éjjel támadta meg a tüntetőket. Megpróbáltak betörni a városházára is, amit december elsején foglaltak el, de hosszú harc után visszaverték őket az ellenzékiek. Arról, hogy mi történik most Kijevben, és miért, itt olvashat többet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.