Levegőt tisztító kerékpárral árasztanák el a jövő városait

A kerékpár amúgy is a világ leghasznosabb közlekedési eszköze. Gyors, kényelmes, nem szennyezi a levegőt. Egy bangkoki fejlesztőcég, a Lightfog most még tovább növelné a kerékpár érdemeit. Olyan biciklik kialakításán dolgoznak, ami konkrétan meg is tisztítana valamennyi levegőt használat közben.

A tervek szerint az alumíniumvázas kerékpáron egy fotoszintetizálást végző rendszer működne, ami oxigént állítana elő víz és a lítium-elemek által előállított energia összeengedésének reakciójaként.

airpurifyingbicycle.png.662x0_q100_crop-scale

A megvalósítás egyelőre még prototípusig sem jutott el, de a tervek szerint lenne egy szűrő a kormányrúdon, ami beszívná a szennyezett levegőt, majd a tisztító folyamat végén a bicikli hátulján tiszta oxigént engedne ki magából. Az ötlet persze amennyire impozáns, annyira tűnik egyelőre elképzelhetetlennek működés közben. De az egyre élhetetlenebbé váló nagyvárosok problémáira előbb-utóbb majd úgyis egy ilyen váratlan húzás fog megváltást hozni. (via Discovery)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.