Hoffmann Rózsa: Siker a délutáni iskola

oktatás
2013 december 13., 13:25
comments 1

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szerint jól sikerült az egész napos iskolai rend bevezetése. Amennyiben a szülők nem kérnek felmentést a gyereküknek, ettől a tanévtől délután 4-ig, sőt kérésre 5-ig kell az iskoláknak foglalkoztatni a tanulókat.

A Klebelsberg Központ felmérése szerint az alsósok 17 százalékát kérték ki a szüleik a hét minden napjára tanítás után, és további 10 százalék pedig a hét egyes napjaira kérte, hogy engedjék el a gyereket. Vagyis a kisebbek bő kétharmada bent marad délután is.

A felsősöknél már más a helyzet. Ott a diákok 57 százaléka hazamegy minden nap tanítás után, és további 13 százalék bizonyos napokon nem marad tovább. Vagyis ott fordított az arány, csak 30 százalék ül bent zárásig. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.