Öt dolog, amit nem tudtál eddig Torghelle Sándorról, de most megtudhatod tőle magától

sport
2013 december 13., 10:01
comments 12

Interjút adott a magyar foci meg nem értett szakmunkás zsenije, a már 32 éves Torghelle Sándor a csakfoci.hu-nak. Sándor - híveinek Sanyi - a szokásos problémával küzd, csapatot keres, mert a volt klubjában nem értékelték eléggé. A legjobb válaszai:

  1. Szeretem tartalmasan eltölteni az időt a pályán. Nem az a játékos vagyok, aki beáll tíz vagy húsz percre és azt várja, hogy vége legyen a meccsnek. Főleg az EL idején volt jellemző, számunkra kedvező állásnál, hogy csináltam egy kis balhét, amivel elment pár perc, esetleg megtört az ellenfél lendülete. Minden csapatnak szüksége van ilyen játékosra is, én felvállaltam ezt a szerepet.
  2. Sajnos nem mindig az dönt, hogy mennyit érsz, és mit tudsz, ezt már tapasztaltam. Egy kicsit nagyobb a fejed, mint a másiknak és lehet, hogy már a padon találod magad. Nem akarom megkerülni a kérdést: azt gondolom, hogy a mezőny több mint felénél kezdő lennék.
  3. Kimondottan rossz [a viszonya a bírókkal]. Folyamatosan utaznak rám, biztos vagyok benne, hogy összeülnek és fenik a fogukat Torghelle Sanyira. Vannak olyan játékosok, akik többet megengedhetnek maguknak, nekem már semmit nem néznek el. Ott van például az esetem Fábián Mihállyal, a Vidi-ETO-n. Egy kétes ítélete után annyit szóltam, hogy „hagyd már a hülyeségeidet”, erre kiállított. Ilyenből ezer van egy meccsen. Csak utána jött a váci utcás monológom, tény, hogy az más nem volt sportszerű.
    (Az egészen pontosan a "Menjél már te a hülyeségeiddel, baszd meg!" kijelentés utáni, bíróknak címzett monológ két legerősebb mondata "És most mit csinálsz, hazamész és kivered magadnak?" és "Menjetek a Váci utcán kézenfogva!”).
  4. Kevés játékos van a világon, aki a németeknek két gólt rúg. A lefújás után már biztos voltam benne, hogy eladtam magam.
    (A németek elleni meccs 2004-ben volt, a 22 éves Torghellét vitte az akkor Premier League-es Cyrstal Palace. 12 meccset kapott, kettőt játszott végig, gólt, gólpasszt nem adott. A következő csapata a görög Panathinaikosz volt, 11 bajnoki meccset játszott, gólt vagy gólpasszt itt sem ért el. Ötször játszott viszont a Bajnokok Ligájában, ott két gólpasszt is adott a Werder Bremen ellen, de éppen egy Barcelona elleni BL-meccsen pofákat vágott, amikor az edzője lecserélte. Előtte sem játszott végig egy meccset sem, de legalább pályára lépett rendszeresen. Utána már azt sem. A következő idényben a görög PAOK-ban 23 meccsen egy gólt és egy gólpasszt szerzett. Hat éve viszont külföldön első osztályban már nem kapott lehetőséget (egy gól és gólpassz az első osztályú, nem magyar bajnoki mutatója. A Bundesliga 2-ben játszott (eleinte eredményesen), aztán visszajött a magyar bajnokságba, de valahogy itt sem ment már neki.)
  5. Az biztos, hogy edző nem leszek, nem érdekel. Inkább vezetőként tudnám magam elképzelni.

Torghelle Sándor érez még magában két-három jó idényt, az Újpesttel tárgyal.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.