Cameron: Korlátozni kéne a kelet- és közép-európai munkavállalást

Tbg
eu
2013 december 14., 14:34
comments 3
photo_camera Cameron pénteken Darlingtonban (Fotó: STEFAN ROUSSEAU/AFP)

A brit miniszterelnök egy észak-angliai üzemlátogatáson puffogtatta a populista frázisokat utalva arra, hogy 2004-ben, amikor Magyarország is az EU teljes jogú tagja lett, a kormányon lévő Munkáspárt nem élt a szigorítás lehetőségével, írja az MTI.

A Daily Telegraph beszámolója szerint Cameron emlékeztett arra, hogy míg akkor 5-13 ezerre becsülték a jövőbeli bevándorlók számát, ma már 1-1,5 milliós számról beszélünk.

A miniszterelnök szerint ki kéne harcolni az átmeneti mentességet az EU-tól megint, és javasolja azt is, akkor lehessen munkát vállalni Nagy-Britanniában, ha az adott új tagállam GDP-je eléri az EU átlagát.

Ez a héten már a második sokkoló hír azoknak, akik munkát keresnének a szigetországban. Pénteken ugyanis szigorították a munkávállalás és az ehhez járó támogatások megszerzésének feltételeit.

A Telegraph idézte Andor László magyar EU-biztos szavait is, aki Twitterén szólította fel az unió politikusait, hogy tartózkodjanak az efféle idegenellenes kijelentésektől.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.