Végre, itt a magyarázat, miért támogatták Toroczkait a DK-sok

POLITIKA
2013 december 16., 10:50
comments 2

Kellett hozzá egy kis idő, de Gréczy Zsolt, a DK-szóvivője elmagyarázta, hogy miért segítették polgármesteri székhez helyi párttagjaik a szélsőjobbos Toroczkai Lászlót Ásotthalmon.

Például azért, mert nem volt a demokratikus ellenzéknek közös jelöltje. És azért nem volt, mert Ásotthalmon nincs Együtt-PM-s szervezet, meg most már MSZP-s sincs, mert a helyi szocialisták DK-sok lettek.

Hogy ők viszont miért támogatták Toroczkait? Hát azért, mert helyben több vállalkozást működtet, helyieknek ad munkát. DK-snak is, márpedig a megélhetés fontos. Így vagy azért, mert elismerték Toroczkai erőfeszítéseit, vagy zsarolásnak engedve, de családtagjaikkal együtt rá szavazhattak.

És még egy érv, ami ezek szerint mindent felülír: "Ráadásul az amúgy rasszista, antiszemita alak helyben ellenzékinek számít, erősen Fidesz-ellenes hangot ütött meg". 

Ami pedig a legnagyobbat üt. Toroczkai az egyik legfőbb figurája volt a tévészékház ostormának, még arról is beszélt egy 2011-es hangfelvételen, agyonlőné Gyurcsány Ferencet. Gréczy szerint "ha a Fidesz nem kínálja meg a Toroczkai-féléket semmisségi törvénnyel a 2006-os puccskísérlet után (Balsai ezután alkotmánybíró lehetett), akkor ennek az embernek nem lett volna erkölcsi bizonyítványa, hogy egyáltalán jelöltethesse magát a polgármesteri posztra." Ha már ezt így elintézte a Fidesz, akkor meg gondolom a többi pont érvényes arra, hogy miért támogatták a helyi DK-sok.

De a szóvivő leszűri a tanulságot is: "A három pártnak (MSZP-DK-Együtt-PM) le kell ülni tárgyalni a teljes és országos szintű összefogás érdekében".

Nem tudom, mi lesz, ha ez mégsem jön össze. Sajnos még nem teljes a Jobbik képviselőjelölti listája, de csak akad rajta Fidesz-ellenes helyi vállalkozó.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.