Az LMP hadüzenetnek tekinti Horváth András vegzálását

Előzmény: házkutatást tartottak Horváth Andrásnál

Schiffer András, az ellenzéki párt társelnöke azt mondta, nem azoknál a személyeknél vagy cégeknél vizsgálódik a rendőrség, akikről a korábbi NAV-munkatárs bizonyítékokat adott át a nyomozó hatóságnak, hanem nála.

Ez egyértelmű hadüzenet minden tisztességes állampolgárnak, hogy aki jelenleg Magyarországon megpróbál tisztességtelen ügyleteket felfedni, akár a saját egzisztenciája kockáztatásával, azon nagyon hamar rajtaüt a rendőrség. Világos jelzés arra, hogy senki ne merjen „a nagy halak után kutatni”.

Horváth András, aki november elején tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy nagyobb hazai cégek és multik évente több mint ezermilliárd forint értékben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál, az elmúlt hetekben gondosan ügyelt a törvények betartására, és egyetlen konkrét személyt sem nevezett meg. Saját bizonyítékait átadta az ügyészségnek.

„Ennyit ér a bejelentővédelem Magyarországon”

– mondta Schiffer András. Az LMP felajánlja jogi segítségét Horváth Andrásnak, és támogatja a délutánra civil szervezetek által rendezett demonstrációt is. (MTI)