Breaking: házkutatás volt az áfacsalásról kitálaló Horváth Andrásnál

bűnügy
2013 december 19., 08:51
comments 215

A rendőrök elvitték a számítógépének merevlemezét, sok iratot, és a zöld dossziét – írja az Origo. Horváth azt mondta: a rendőrök azt közölték vele, hogy személyes adattal való visszaéléssel gyanúsítják. A rendőrség a lapnak elismerte, hogy házkutatást tartottak Horváthnál:

„a Nemzeti Adó- és Vámhivatal feljelentése alapján a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda 2013. december 11-én nyomozást rendelt el visszaélés személyes adattal és hivatali visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt. Az eljárás keretében a mai napon nyomozati cselekményeket hajtott végre az eljáró szerv. További részletet az üggyel kapcsolatban jelenleg nem kíván közölni a rendőrség.”

photo_camera Horváth András, a NAV volt munkatársa

A rendőrök reggel fél 8-kor jelentek meg Horváth lakásán, és házkutatást tartottak. Az elkobzott iratok között volt az a zöld dosszié is, amiben állítása szerint azok az információk és cégnevek vannak, amiket a kiterjedt áfacsalásra, az abban részt vevő vállalkozókra utalnak. Horváthnak a rendőrök adtak egy papírt, ami szerint „jogosulatlanul vagy a céltól eltérő adatkezeléssel elkövetett, személyes adattal való visszaélés bűntettének alapos gyanújával gyanúsítják.”

Horváth novemberben tálalt ki arról, hogy nagy kereskedelmi láncok kiterjedt áfacsalással ezermilliárdokkal károsítják meg az államot. Fél kiló cukron keresztül nekünk is elmagyarázta, hogyan működik a rendszer. Az ügyet a parlamentben bizottság vizsgálta volna, de a Fidesz folyamatosan megfúrja az ilyen kezdeményezéseket. Horváth András szerint Csányi Sándor is mindent tud, és az ügyészség az időt húzza, a Fidesz meg az MSZP azért nem akar vizsgálóbizottságot, mert benne vannak a csalásban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.