Hodorkovszkijnak nem igazán van szerencséje

külföld
2013 december 25., 13:55
comments 4

Az MTI szerint megint újra akarja tárgyalni az orosz legfelsőbb bíróság a Yukos-ügyet, ami miatt Hodorkovszkijt korábban nyolc évre leültették. Állítólag adót csalt és nyersanyagokat lopott egy társával együtt abból az olajcégből, amit ő vezetett. Eddig nem járt jól az újratárgyalásokkal, mert többször is engedtek ugyan éveket a büntetéséből, egyszer viszont majdnem megduplázták azt.

Ebben sokan Putyin kezét sejtették. Hodorkovszkijt most engedte szabadon Putyin, humanitárius okokra hivatkozva. A volt milliárdosnak csak 170 millió dollárja maradt. Mondjuk a strasbourgi bíróság nemrég kimondta, hogy jogtalanul fizettettek be vele 113 milliárd forintnyi rubelt adóhátralék miatt. Lehet, hogy most ezt jött visszakérni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.