Best of 2013 - Erdélyi Péter: Titkolózó politikusoktól a legfontosabb macskákig

444
2013 december 27., 18:38
comments 1
  • Búcsút veszünk az unalmas év végi listáktól.
  • Ez itt a 444 év végi listáinak listája, ahol minden szerző elmeséli, mik voltak a kedvenc dolgai idén
  • Mármint bármiben.
  • Ezek itt Erdélyi Péter listái.
  • Az összes listát itt találja.

Az információszabadság legjobb barátai

Az igazságügyminiszter levélben védte meg az infótörvény módosítását, miután több civil szervezet kilépett miatta a kormány korrupció-ellene munkacsoportjából. Navracsics szerint a Ne-zavarj-épp-lopok törvény teljesen rendben van, mert a civileknek és a sajtónak nem dolga úgy ellenőrizni a közintézmények gazdálkodását, mint mondjuk az Állami Számvevőszéknek, így nem is lehet szükségek olyan részletes adatokra.

A felcsúti polgármester és a település jegyzője elég sajátosan áll a közérdekű adatok nyilvánosságához. Amikor szerettük volna megnézni Mészáros Lőrinc polgármester vagyonnyilatkozatát, akkor egy olyan levelet kaptunk vissza tőlük, amelyben a 444 működésének jogszerűségéről érdeklődtek, és felvettették, hogy UP valójában csak álfőszerkesztő. Azóta már beadtuk a bírósági papírokat, hamarosan indul ellenük a perünk.

A két fideszes képviselő adta be az országgyűlésnek a Ne-zavarj-épp-lopok törvényt, ami gyakorlatilag kiheréli Magyaroszágon a közérdekű adatok nyilvánosságát, és lehetővé teszi a közintézményeknek, hogy csak azokra a kérdésekre válaszoljanak, amelyekre kedvük van. Mint kiderült részben a 444 miatt találták ki ez az egész szörnyűségeset. Áder János köztársasági elnök először visszadobta a törvényt. Aztán az eredetinél nem sokkal jobb változatot elfogadtak.

A legnagyobb balfaszságok a közösségi médiában

  • 3. A Luton reptér reklámja

luton

Ennek a repülőbalesetnek a képével promózták magukat a Facebookon.

Annyira szuper reptér vagyunk, hogy még hóesésben is megakadályozzuk, hogy ilyesmi történjen. Weeee :)

A képen látható balesetben egy hat éves kisfiú meghalt.

  • 2. A Rhino sztriptízbár reklámja

Ez egy Ausztrál sztriptízbár lánc. A Facebookjukra ezt a képet rakták ki egy csecsemőről, és arra kérték a rajongókat, hogy találják ki melyik táncosuk lehet rajta.

rhino

A képen látható dátumból aztán elég hamar kiderült, hogy a lány legfeljebb 15 éves lehet.

  • 1. Majmozás és AIDS-ezés

Az amerikai Home Depot Twitterén poénból lemajmozta a feketéket. Ez kint az egyik legérzékenyebb téma.

majom

Ők holtversenyben vannak a legnagyobb balfasz címért Justine Sacco, aki egy óriási amerikai médiavállalat PR igazgatója volt. És december 20-án a következő szöveget tolta ki a Twitteren, mielőtt felszállt a repülője.:

Megyek Afrikába! Remélem nem kapok AIDS-et. Csak viccelek. Fehér vagyok.

Mire leszálltak Johannesburgban már ki is rúgták.

2013 három legfontosabb macskája

  • 3. Kis Cica & kis süni & 13 millió néző
  • 2. Te, ez nem egy lufi volt?!?!?
  • 1. Macska és lajhár haverság

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.