Schumacher életéért küzdenek az orvosok

sport
2013 december 30., 10:11
comments 35

Továbbra is kritikus állapotban van Michael Schumacher, aki vasárnap szenvedett súlyos síbalesetet a francia Méribel nevű üdülőhelyen, egy sziklának csapódott, és a fején sérült meg.

A grenoble-i kórház 11 órakor tartott sajtótájékoztatót a volt Forma-1-es pilóta állapotáról. Megerősítették a korábbi híreket, hogy a súlyos agysérülést szenvedett Schumacheren azonnal életmentő műtétet hajtottak végre, amint beszállították a kórházba. Nagyon súlyos állapotban volt, és van még most is, felnyitották a koponyáját, hogy csökkentsék az ütés miatt keletkezett nyomást.

photo_camera AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES

A feje a jobb oldalon sérült meg. Magánál volt, amikor bevitték a kórházba, de izgatott és teljesen zavart volt, később aztán már nem reagált az ingerekre.

Az orvosok szerint korai lenne bármit mondani a felépülési esélyeiről, így arról is, hogy maradandó károsodást szenvedett-e.

Schumachert mesterséges kómában tartják, az életéért küzd. Hatalmas trauma érte a fejét, igyekeznek óvni minden ingertől. Az első hírek szerint 48 óráig tartják kómában, most nem mondtak időpontot.

photo_camera AFP PHOTO/SAEED KHAN

A mesterséges kóma célja, hogy megpórbálják stabilizálni a nyomást az agyban, illetve megakadályozzák a további agykárosodást - nyilatkozta a BBC-nek egy specialista. Catherine McMahon szerint a következő napokban biztosan kómában tartják Schumachert.

A grenoble-i orvosok egyelőre nem tartják szükségesnek, hogy újabb műtétet hajtsanak végre Schumacheren.

A Forma-1-es világbajnokon volt sisak, amikor a baleset történt, ha az nincs rajta, már nem élne - mondták az orvosok.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.