Nagyon úgy néz ki, hogy nem lesz LMP-s képviselőjelölt Vágó Gábor

POLITIKA
2014 január 05., 13:32
comments 45

Ahhoz képest, hogy a pártszakadás után összesen hét LMP-s parlament képviselő maradt, ma kiderült: sem Ertsey Katalin, sem Vágó Gábor nem lesz jelölt a választásokon. Ertsey - akit meg sem hívtak a jelölőkongresszusra - erről így írt, Vágó Gábor a tumblren üzent:

Azt a tényt, hogy miként és miért nem lehettem LMP képviselőjelölt a mai napon nem szeretném kommentálni.

Azért próbáljuk keresni, hátha. Az LMP most véglegesíti a jelöltlistáját.

Úgy tudjuk, Vágó rendszeresen kritizálta a pártvezetést, elégedetlen volt a párt kommunikációs teljesítményével is.

Schiffer András, a párt frakcióvezetője az Indexnek azt mondta, hogy a választmányi titkárt és a pártigazgatót kell megkérdezni arról, miért nem indulhat Vágó. Szerinte a képviselő az LMP egyik legértékesebb politikusa, és nagyon szeretné, ha indulna. Végleges döntés majd három hét múlva lesz.

Van egy olyan információnk is, hogy Vágó elég későn regisztrált abba a névsorba, ahol jelezni kellett, hogy ki akar bekerülni az országos lista első harminc helyére. Illetve későn jelölte magát egyéni körzetbe is, márpedig állítólag az elvárás a lista élén állóktól, hogy induljanak válaszótkerületekben is. A választmány ez alapján nem szavazta be az első harmincba sem Vágót.

Az Index úgy tudja, hogy az LMP országos listáján a jelenlegi képviselők közül Schiffer András, Szél Bernadett és Osztolykán Ágnes számíthat az első három pozícióra. Rajtuk, Vágón és Ertseyn kivül Mile Lajos és Lengyel Szilvia tagja még a frakciónak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.